لسیتین

کاربرد لسیتین در بستنی و معرفی خرید بهترین نوع آن

لسیتین چیست؟

لسیتین (Lecithin) همانند زرده تخم مرغ به رنگ زرد است و به معنی زرده تخم مرغ نیز هست به این علت که کشف ماده لسیتین برای اولین بار در زرده تخم مرغ بوده است. لسیتین ماده ای را توصیف می کند که به طور طبیعی در بافت های بدن شما یافت می شود. از اسیدهای چرب تشکیل شده است و کاربردهای تجاری و پزشکی متنوعی دارد. لسیتین به عنوان یک امولسیفایر عمل می کند، به این معنی که چربی ها و روغن ها را معلق می کند و از مخلوط شدن آن ها با مواد دیگر جلوگیری می کند و از امولسیون ها در ساخت بستنی، غذاها، داروسازی، آتش نشانی، سنتز مواد شیمیایی به طور گسترده ای استفاده می شود و یکی از مهمترین کاربرد آن، کاربرد لسیتین در بستنی است که هدف از این مقاله شرح کاربرد لسیتین در بستنی است که در مورد آن توضیح خواهیم داد.

لسیتین چیست؟

انواع مکمل های لسیتین

انواع مکمل های لسیتین معمولا از دانه های آفتابگردان، تخم مرغ یا دانه های سویا به دست می آیند. سویا به مراتب رایج ترین ماده ای است که برای تولید مکمل های لسیتین استفاده می شود. گاهی اوقات از چربی های حیوانی، ماهی و ذرت نیز استفاده می شود. اما لسیتین سویا بسیار زیاد است و حتی به شکل کپسول دانه بندی شده است. می توانید لسیتین آفتابگردان را هم به صورت پودر و هم به صورت مایع خریداری کنید. لسیتین آفتابگردان چندان رایج نیست، اما برخی از مردم آن را ترجیح می دهند، به خصوص اگر سعی می کنند از ارگانیسم های اصلاح شده ژنتیکی (GMOs) در غذای خود اجتناب کنند. حال که با انواع لسیتین آشنا شدید، به کاربرد لسیتین در بستنی که هدف اصلی این مقاله است، می پردازیم.

کاربرد لسیتین در بستنی

از لسیتین به عنوان امولسیون کننده بستنی استفاده می شود. مانند هر دستور دیگری، برای اطمینان از ماندگاری بستنی در روزهای گرم تابستان، بکار بردن روش هایی کارآمد لازم و ضروری است. بنابراین تثبیت کننده هایی مانند: مکمل های لسیتین نقش مهمی ایفا می کنند. به زبان ساده تثبیت کننده ها موادی هستند که ویسکوزیته را اضافه می کنند و مایغ را غلیظ تر می کنند و از مخلوط شدن مواد مختلف به یکدیگر جلوگیری می کنند. لسیتین سویا که از دانه های سویا، آفتابگردان و کلزا به دست می آید یکی از تثبیت کننده های رایج در تولید بستنی است که  به حفظ حباب هوا کمک می کند و به بستنی بافت بهتری می دهد. امولسیفایر لسیتین سویا، بستنی را صاف نگه می دارد و به توزیع مولکول های چربی کمک می کند. بنابراین لسیتین شکل اولیه بستنی های ترکیبی را به خوبی حفظ می کند و مانع از مخلوط شدن بستنی می شود و ظاهر اولیه بستنی را به خوبی حفظ می کند و کیفیت آن را بالا می برد.

کاربرد لسیتین در بستنی

لسیتین به این دلیل تثبیت کننده ای قوی در بستنی است که رشد کریستال های یخ را بهتر از هر ماده دیگری بدون از بین بردن طعم واقعی بستنی سرکوب می کند و خود تقریبا بدون طعم است. نکته خوب این است که لسیتین ها آنقدر قدرتمند هستند که می توان در مقادیر کم از آن ها استفاده شود و به عنوان یک تثبیت کننده عالی برای بستنی است و خواهان بسیاری از بخش تولید بستنی و کاخانه های بستنی دارد.

کاربرد لسیتین در بستنی

لازم است بدانید که زرده تخم مرغ در ساخت بستنی، رایج ترین و بهترین امولسیفایر است و نتیجه خوبی دارد، اما امروزه بیشتر از لسیتین برای ساخت بستنی استفاده می کنند و این امکان را فراهم می کند تا بستنی بدون تخم مرغ درست کنید و بهترین تولیدات را در عرصه فروش قرار دهید. در واقع لسیتین تبدیل به یک مواد اولیه مهم و ضروری در صنعت بستنی و کارخانه های مختلف شده است که از آن برای روکش شکلات مایع یا روکش بستنی استفاده می کنند.

اگر هنگام خرید بستنی به برچسب روی بسته بندی آن دقت کنید، متوجه خواهید شد که یکی از موارد مواد اولیه در تهیه و فرایند ساخت بستنی امولسیون ساز ها و تثبیت کننده ها هستند. بنابراین می توانید متوجه شوید که در بستنی شما از چه تثبیت کننده ای استفاده شده است. بنابراین با توجه به حمل و نقل و انتقال محصول از تولید کننده به دست مصرف کننده می توانید کیفیت برند سازنده بستنی را تشخیص دهید.

 

 

 

نوشته‌های مشابه

دکمه بازگشت به بالا